Så här installerar och konfigurerar du Bitdefender Parental Control på ditt barns macOS-enhet

Den här artikeln ger en djupgående, steg-för-steg-guide om hur du hämtar, installerar och konfigurerar Bitdefender Parental Control på ditt barns macOS-enhet. Att installera Bitdefender Parental Control-appen på ditt barns Mac-dator är en enkel process som säkerställer att du kan hantera och övervaka deras onlineaktiviteter på ett effektivt sätt.

Steg 1: Gå till Bitdefender Central

1. Besök https://central.bitdefender.com/ och logga in på ditt Bitdefender Central-konto.

2. När du är inloggad klickar du på "Parental Control" i menyn på vänster sida.

Steg 2: Skapa en barnprofil

1. När du går in i avsnittet Föräldrakontroll kommer du att få upp en skärm. Klicka på "Kom igång".

Get started

2. Om du konfigurerar föräldrakontroll för första gången måste du skapa en PIN-kod. Denna PIN-kod fungerar som en spärr som hindrar barnet från att logga ut från Parental Control-appen.

3. Därefter skapar du en profil för ditt barn genom att ange namn, profilbild och födelsedatum.

Baserat på barnets ålder blockerar Bitdefender automatiskt vissa kategorier som chatt, sociala nätverk, explicit innehåll med mera.

4. När du har gjort alla nödvändiga justeringar klickar du på "Spara".

Steg 3: Installera Bitdefender Parental Control App på barnets enhet

1. När du har sparat profilinställningarna anger du om appen Parental Control ska installeras på den aktuella enheten eller på en annan enhet.

Om du väljer "Andra enheter" kommer du att få tre installationsalternativ. Välj den metod du föredrar:

• Skanna QR-koden från barnets enhet.
  • Kopiera den medföljande länken och öppna den i webbläsaren på barnets enhet.
  • Skicka installationslänken via e-post.

3. Spara installationsprogrammet för Bitdefender på barnets Mac.

4. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på Bitdefender-filen som du just har sparat för att installera Bitdefender Parental Control.

5. Du kommer att vägledas genom de steg som krävs för att installera Bitdefender Parental Control för macOS. Klicka på "Tillåt" om du uppmanas att göra det och klicka sedan på knappen "Fortsätt" två gånger i rad.

Continue

6. För att fortsätta installationen måste du godkänna villkoren i prenumerationsavtalet för programvaran.

License agreement

7. Klicka på "Continue". Därefter klickar du på knappen "Installera".

Install Bitdefender Parental Control

8. När du uppmanas att göra det anger duadministratörsnamn och lösenord för  och trycker sedan på knappen "Install Software".

Vänta tills du får ett popup-meddelande om att ett systemtillägg har blockerats och fortsätt sedan med installationsprocessen som beskrivs nedan.

Steg 4: Installationsprocess på barnets enhet

När Bitdefender Parental Control är installerat på macOS måste du tillåta systemtillägget Parental Control.

1. Klicka på knappen "Öppna systeminställningar" ("Öppna säkerhetsinställningar" på tidigare macOS-versioner) i det lilla popup-fönstret.

System Extension Blocked

2. Klicka på knappen "Tillåt" i fönstret som visas på skärmen och ange sedan ett administratörsnamn och lösenord för att låsa upp inställningarna.

ⓘ På macOS 11 (Big Sur) och macOS 12 (Monterey) måste du, innan du kan klicka på knappen "Tillåt", först klicka på hänglåsikonen i det nedre vänstra hörnet av fönstret "Säkerhet & Sekretess" och sedan ange ett administratörsnamn och lösenord för för att göra ändringar.

Allow

3. Fönstret "Filter Network Content" kommer att visas. Klicka på knappen "Allow" i detta fönster.

Allow Filter Network Content

4. Klicka sedan på knappen "Öppna systeminställningar" ("Öppna säkerhetsinställningar" på tidigare macOS-versioner) i den lilla popup-fönstret.

System Extension Blocked

5. Klicka nu ytterligare en gång på knappen "Tillåt".

Allow

När du har slutfört dessa steg på barnets Mac-dator är installationen klar. Som förälder kan du nu övervaka ditt barns aktiviteter på nätet och visa användningsstatistik via instrumentpanelen för föräldrakontroll på webbsidan Bitdefender Central.