Så här konfigurerar du Scam Copilot på macOS

Scam Copilot är Bitdefenders AI-drivna bluffdetektor. Följ stegen nedan för att ställa in Scam Copilot på din macOS-enhet.

Steg 1: Öppna Scam Copilot

1. Öppna Bitdefender Antivirus for Mac.
  2. På huvudinstrumentpanelen, antingen:
    • Klicka på Scam Copilot direkt, eller

Öppna Scam Copilot

• Klicka på Skydd i menyn på vänster sida och öppna sedan fliken Scam Copilot högst upp.

Steg 2: Kom igång

1. Klicka på knappen Kom igång på översiktsskärmen Scam Copilot.

Kom igång

Steg 3: Konfigurera Scam Copilot

Du kommer att se vilka funktioner på Scam Copilot som redan är aktiverade och få vägledning för att konfigurera de funktioner som kräver extra åtgärder. Följ instruktionerna på skärmen för att ge de behörigheter som krävs:

Skydd mot bedrägerier online

1. Klicka på knappen Aktivera tillägg.
  2. Installera tillägget TrafficLight i din webbläsare. Läs om hur du installerar Bitdefender webbläsartillägg TrafficLight på Mac.

Online Scam Protection

Nya bedrägerivågor varnar

1. Klicka på knappen Tillåt aviseringsbehörighet för att få varningar om nya bedrägerikampanjer i din region.

New Scam Wave Alerts

E-postskydd

1. Om E-postskydd är inaktiverat klickar du på knappen Lägg till e-postkonto.
  2. Välj din e-postleverantör (Google eller Outlook).
  3. Logga in med ditt Google- eller Outlook-e-postkonto.
  4. Tillåt Bitdefender att skanna din brevlåda.

Email Protection

Steg 4: Avsluta konfigurationen

1. När alla Scam Copilot -komponenter är aktiverade kan du stänga konfigurationsfönstret.

Set up Scam Copilot. Du är klar!

Du är klar med allt! Du har framgångsrikt konfigurerat Scam Copilot på din macOS-enhet. Bitdefender är nu redo att hjälpa dig med:

• Automatisk upptäckt av bedrägerier. Identifierar och blockerar bedrägerier i din e-post, webbläsare, meddelanden och andra appar.
  • Erkännande av nya bedrägerier. Håller dig säker genom att upptäcka även de nyaste bedrägerimönstren när de utvecklas.
  • Specialiserad AI-chatbot. Fungerar som din personliga assistent och hjälper dig att upptäcka bedrägliga avsikter i misstänkta interaktioner.

Chattbotten Scam Copilot är endast tillgänglig på macOS 10.15 (Catalina) och nyare versioner.