En guide till Bitdefender Scam Copilot

Scam Copilot hjälper anställda som använder Bitdefender Ultimate Small Business Security att undvika bedrägerier på nätet.

Bitdefender Scam Copilot

Den kombinerar avancerad bedrägerigenkänning och automatiska detekteringsfunktioner med utbildningsfunktioner, vilket ger användarna det skydd och den kunskap som behövs för att bättre skydda sig mot cyberattacker, vilket bidrar till bättre säkerhet för hela organisationen. Den här funktionen ingår i Bitdefender Mobile Security för Android och iOS och erbjuder 2 funktioner i 1:

• Detektering av bedrägerier & Förebyggande Chatbot
  • Automatisk upptäckt av bedrägerier

Båda funktionerna är tillgängliga från Scam Copilot-menyn, som finns i det nedre fältet i Bitdefender Mobile Security-appen.

Scam Copilot chattbot

För att kontrollera potentiella bedrägerier på nätet innehåller Scam Copilot en AI-driven chatbot med två interaktionsfunktioner:

Automatisk upptäckt av bedrägerier

Funktionen Automatic Scam Detection övervakar kontinuerligt textmeddelanden och notiser för att upptäcka länkbaserade bedrägerier. När ett potentiellt bedrägeri upptäcks får användaren en omedelbar varning för att förhindra att de faller offer för phishing-bedrägerier. Åtgärder som stöds av operativsystemet:

Android

• Skannar inkommande textmeddelanden och notiser efter misstänkta webbadresser.
  • Varnar dig för skadliga länkar.
  • På grund av Android-begränsningar kan Bitdefender inte radera textmeddelanden eller hantera skadliga SMS-meddelanden direkt. Men om du ignorerar varningen och försöker öppna en farlig länk kommer Web Protection att blockera den och förhindra infektion.

iOS

• Filtrerar misstänkta textmeddelanden från okända avsändare och flyttar dem till en skräpmapp.
  • Identifierar kalendervirus och hjälper till att avsluta prenumerationen på oönskad kalenderspam.

Följ dessa steg för att ställa in automatisk bedrägeriupptäckt i Bitdefender Mobile Security:

Hitta skräppostmeddelanden på din iPhone

Gör så här om du vill hitta skräppostmeddelanden på din iPhone:

1. Öppna appen Messages  Meddelanden app, vanligtvis finns på din startskärm.

2. I appen Meddelanden trycker du på alternativet Filter i det övre vänstra hörnet.

3. Du kommer att hitta alla meddelanden från okända eller misstänkta avsändare som Bitdefender Mobile Security har filtrerat åt dig i särskilda mappar:

Junk

• Transaktioner
  • Kampanjer
  • Skräp

I mappen Skräp hittar du meddelanden som har identifierats som potentiellt skräppost eller nätfiske. Ta en titt på dessa meddelanden för att se till att du inte missar något viktigt innehåll. Beroende på vad du föredrar kan du radera dessa meddelanden eller flytta tillbaka dem till din huvudinkorg om du hittar något legitimt innehåll som av misstag markerats som skräp.

Statistik för automatisk upptäckt av skanning

StatisticsNär du har aktiverat Automatic Scam Detection på Android kommer ett munkdiagram att visa det totala antalet skannade texter och meddelanden i mitten av modulen. Nedan visar legenden den exakta mängden texter, meddelanden och länkar som skannats.

ⓘ Länkar ingår inte i diagrammet/totalräknaren, utan räknas och visas separat i teckenförklaringen.

Listan visar de 3 senaste detektionerna. Tryck på LOAD MORE om du vill förlänga listan med ytterligare 3.När du avslutar Scam Copilot-modulen kollapsar listan.

När Automatic Scam Detection hittar en farlig länk visas ytterligare information i detta avsnitt:

• Namnet på den app som skickade meddelandet
  • Tidsstämpel (timme, dag)
  • URL till den upptäckta länken (ej klickbar)
  • Typ av hot
  • Appkategori (text eller meddelande)