En guide till Företagsutrymme och Personligt utrymme

När du aktiverar en prenumeration på Bitdefender Ultimate Small Business Security skapas ett Företagsutrymme, som visas i det övre högra hörnet av Bitdefender Central-kontot, bredvid användarnamnet.

Vad är ett Företagsutrymme?

Ett Företagsutrymme är en miljö inom Bitdefender Central som är avsedd att hantera ett företags säkerhetsbehov. Företagsutrymme är synligt för alla som använder Bitdefender Ultimate Small Business Security-planen, inklusive företagsägare, säkerhetsadministratör och anställda. Detta utrymme upprätthåller en tydlig gräns mellan personliga prenumerationer och företagsprenumerationer inom ett enda Bitdefender-konto, vilket säkerställer att båda områdena är säkra och hanteras på lämpligt sätt.

Personligt utrymme

Utöver Företagsutrymme har användarna även tillgång till ett Personal Space inom Bitdefender Central. Detta utrymme är utformat för personligt bruk och stöder konsumentinriktade Bitdefender-produkter. Det säkerställer att personliga enheter och prenumerationer hålls åtskilda från affärsverksamheten. Användare kan ha olika prenumerationer under samma e-postkonto, till exempel en Bitdefender Ultimate Small Business Security-prenumeration för arbetsenheter och en Bitdefender Total Security-prenumeration för personliga enheter som delas med familjemedlemmar.

Även om det är möjligt att hantera båda utrymmena med ett e-postkonto kan användarna fortfarande använda olika e-postadresser för att hålla företags- och personliga konton helt åtskilda.

Växla mellan utrymmen

Du kan flytta från ett affärsutrymme till ett personligt utrymme och vice versa i både ditt Bitdefender Central-konto och Bitdefender-produkter som är installerade på dina enheter. När du byter från personligt utrymme till affärsutrymme:

• Enheten kommer att visas under det nya utrymmet i Bitdefender Central.
  • Program och tjänster konfigureras om enligt den nya prenumerationen.
  • Administratören för affärsutrymmet får insyn i enhetens säkerhetsaktiviteter och kan hantera dem.

Obs: Administratörer och företagsägare kan inte byta utrymme för andra anställdas räkning. Varje användare måste hantera sitt eget utrymme individuellt.

Växlai Bitdefender Central

Användare kan växla mellan Företagsutrymme och Personligt utrymme i Bitdefender Central genom att följa dessa steg:

1. Besök https://central.bitdefender.com och logga in på ditt Bitdefender Central-konto.

2. Klicka på ditt användarnamn i det övre högra hörnet.

Bitdefender Central - username

3. Välj önskat utrymme genom att klicka på knappen "Byt" bredvid det.

Switch

4. Klicka på knappen "Byt utrymme" för att bekräfta ändringen.

Switch space

Bitdefender Central kommer att uppdateras för att återspegla de prenumerationer, enheter och medlemmar som är associerade med det valda utrymmet.

Slåpå enheter

Varje enhet är initialt associerad med det utrymme som Bitdefender installerades från. Så här byter du appens utrymme:

1. Öppna produktgränssnittet för Bitdefender på enheten.

2. Klicka sedan på

• datorer, klicka på "Mitt konto" som finns i det övre högra hörnet i Windows och i vänstermenyn på Mac.
  • mobila enheter, öppna menyn "Mer" i det nedre högra hörnet (visas som på Android och ••• på iOS) och välj sedan ditt användarkonto.

3. Använd rullgardinsmenyn för att välja antingen företagsutrymme eller personligt utrymme.

• Datorer:

Business Space to Personal Space

• Mobil:

Switch Space mobile

4. Klicka på knappen "Byt utrymme" för att bekräfta ändringen.

Switch from Business to Personal Space

Bitdefender kommer att konfigureras om för att återspegla de prenumerationer som är tillgängliga på det valda utrymmet.