Så här aktiverar och konfigurerar du Bitdefender Ultimate Small Business Security

Bitdefender Ultimate Small Business Security är en enkel men kraftfull cybersäkerhetslösning som är skräddarsydd för småföretag med färre än 25 anställda. Det går snabbt och enkelt att installera utan IT- eller cybersäkerhetsexpertis. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att komma igång:

Videohandledning

• Aktivering och konfiguration av Bitdefender Ultimate Small Business Security:

1. Aktivera Bitdefender Ultimate Small Business Security

2. Konfigurera ditt företagskonto

• Ange ditt företagsnamn: När prenumerationen är aktiv i ditt Bitdefender-konto kommer du att uppmanas att ange ditt företagsnamn. Detta är endast för identifieringssyften och kommer att visas på olika ställen i gränssnittet. Du kan använda vilket namn du vill, ingen validering krävs.
  • Välj din roll i organisationen:
    • Företagsägare: Välj det här alternativet om du äger företaget och hanterar skyddet för alla företagets resurser.
    • Säkerhetsadministratör: Om du är ansvarig för säkerhetsadministrationen inom företaget väljer du det här alternativet. Du måste också bjuda in företagets ägare.

Bitdefender Ultimate Small Business Security welcome screen

3. Bjud in teammedlemmar att skapa konton

• Bjuda in anställda: Därefter ser du en översikt över din prenumeration på Bitdefender Ultimate Small Business Security. Från samma skärm kan du välja att dela abonnemanget med andra teammedlemmar eller fortsätta med din egen installation. Vi rekommenderar att du börjar med att bjuda in anställda.

Invite employees

4. Välj roller för teammedlemmarna

Välj nu rollerna för de anställda som ska bjudas in att delta i företagets säkerhetsplan. Du kan bjuda in dem som Security Admin eller Employee, med förklaringar för varje roll.

• Säkerhetsadministratör: Om du har en medarbetare med IT-kunskaper kan du lägga till hen som säkerhetsadministratör. Den här rollen innebär att hantera medlemmar, enheter och säkerhetsoperationer.
  • Anställd: Anställda har begränsad synlighet och begränsade hanteringsmöjligheter. De behöver ett Bitdefender Central-konto för att skydda sina egna enheter, medan säkerhetsadministratören kan övervaka deras skydd och fjärrhantera deras enheter.

Select team members roles

5. Skicka e-postinbjudningar till teammedlemmar

• Bjud in anställda: Skriv de anställdas e-postadresser som du vill dela Bitdefender Ultimate Small Business Security-planen med. Flera inbjudningar kan skickas samtidigt. När inbjudningarna har skickats via e-post får du en bekräftelse på att inbjudningarna har skickats.

Invite employees to your business

Set up Bitdefender Ultimate Small Business Security for yourself

6. Teammedlemmar accepterar inbjudningar

• Inbjudna medlemmar, oavsett om det är säkerhetsadministratörer eller anställda, kommer att få en inbjudan via e-post. I e-postmeddelandet förklaras fördelarna med att gå med i Bitdefender Business Security-planen och vad det innebär att acceptera inbjudan: att skapa ett Bitdefender Central-konto, där administratören kan hantera sina enheter och övervaka säkerhetsaktiviteter.
  • Acceptera inbjudan: Teammedlemmarna måste klicka på knappen "Aktivera i Bitdefender Central" och acceptera inbjudan med hjälp av samma e-postadress som de blev inbjudna med.

Activate in Bitdefender Central

7. Lägg till känslig affärsinformation som ska övervakas

Det sista steget är att konfigurera övervakning av exponeringen av affärstillgångar. Business Assets Exposure är en tjänst som endast är tillgänglig för administratörer (företagsägare och säkerhetsadministratör). Den här funktionen kontrollerar om data exponeras på företagsnivå för att skydda företagets rykte och förhindra riktade attacker.

Följ dessa steg för att konfigurera Business Assets Exposure:

• Navigera till avsnittet "Företagsaktivitet" i vänstermenyn på Bitdefender Central-kontot.
  • Klicka på knappen "Gå till inställningar" i panelen Business Assets Exposure.

Go to setup

• Lägg till begärd företagsinformation för övervakning:
    • Företagets e-post
    • Kreditkort för företag
    • Konton för sociala medier

Business Assets Exposure

• Granska säkerhetsrekommendationerna för varje komponent (e-post, kreditkort och konton i sociala medier). När du har vidtagit de föreslagna åtgärderna klickar du på knappen "Markera som utförd" för att bekräfta resultatet och följa dina framsteg.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna aktivera och konfigurera Bitdefender Ultimate Small Business Security för ditt företag.