En guide till Business Assets Exposure

Business Assets Exposure är en Bitdefender Ultimate Small Business Security-tjänst som hanteras av administratörer (företagsägare och säkerhetsadministratör) och som ger insyn i exponeringen av viktig affärsinformation vid dataintrång. Business Assets Exposure övervakar 3 komponenter för att upptäcka dataintrång:

• Företagets e-post
  • Kreditkort för företag
  • Konton för sociala medier

Den här guiden visar hur du konfigurerar och använder tjänsten Business Assets Exposure så att du kan kontrollera om företagets tillgångar har varit en del av eventuella dataintrång och vilka åtgärder som behöver vidtas.

Vad är ett dataintrång?

Ett dataintrång är en incident där obehöriga personer får tillgång till känslig, konfidentiell eller skyddad information. Det kan handla om personuppgifter som personnummer, bankkontouppgifter och sjukvårdsjournaler, eller företagsuppgifter som kundregister, immateriella rättigheter och finansiell information. Dataintrång kan ske på olika sätt, ofta genom att utnyttja svagheter i säkerhetssystem, processer eller mänskligt beteende. Dataintrång handlar inte bara om stulen kundinformation. Ett företags egen interna dataläcka, som exponerar företagets e-post, kreditkort och konton i sociala medier, kan vara lika skadlig.

Varför det är viktigt att övervaka exponeringen av företagets tillgångar

• Skydd av företagets rykte: Förhindrar att företagets rykte skadas genom att överträdelser åtgärdas omedelbart.
  • Förebyggande av riktade attacker: Begränsar risken för riktade attacker genom att se till att känslig information förblir säker.
  • Anställdas säkerhet: Skyddar anställda från nätfiske och andra sociala attacker genom att övervaka och hantera deras exponerade data.

Konfigurera Business Assets Exposure

Följ dessa steg för att konfigurera tjänsten Business Assets Exposure:

1. Få åtkomst till Business Assets Exposure

• Besök https://central.bitdefender.com och logga in på ditt Bitdefender Central-konto.
  • Navigera till avsnittet "Affärsaktivitet" i menyn till vänster.
  • Bläddra ner till panelen "Business Assets Exposure" i instrumentpanelen.

2. Starta installationsprocessen

Klicka på knappen "Go to setup" i panelen "Business Assets Exposure".

Go to setup

3. Lägg till företagsinformation för övervakning

Företagets e-postadress:

• Klicka på knappen "+ Lägg till e-postadress" i panelen Business Email.

Add email address

• Ange den officiella e-postadressen som används för affärsändamål och klicka sedan på knappen "Skicka kod".

Send code

• En alfanumerisk valideringskod skickas till e-postadressen för att bekräfta åtkomsten.

Business Assets Exposure - email validation code

• Ange koden och klicka sedan på knappen "Bekräfta kod" för att verifiera e-postmeddelandet.

Confirm code

Din företagsmejl är nu övervakad. Vi meddelar dig när ett nytt intrång upptäcks så att du kan vidta omedelbara åtgärder för att skydda ditt företag.

Kreditkort för företag:

• Klicka på knappen "+ Lägg till kreditkortsnummer" i panelen Business Credit Card.

Add credit card number

• Ange de första 6 och de sista 4 siffrorna på det kreditkort som används för affärstransaktioner för övervakning.

Credit card number

ⓘ Av säkerhetsskäl krävs ingen validering. Bitdefender lagrar eller överför inte kreditkortsnummer.

Företagskreditkortet övervakas nu. Resultat kommer att tillhandahållas om kortnumret hittas i några säkerhetsöverträdelser.

Konton för sociala medier:

• Klicka på knappen "+ Lägg till konto för sociala medier" i panelen Konton för sociala medier.

Add social media account

• Ange den e-postadress som används för företagets konton i sociala medier, och klicka sedan på knappen "Select platform".

Select platform

• Klicka på knappen "Skicka kod" när du har valt de sociala medieplattformar där ditt företag har ett konto.

social media platforms

• En alfanumerisk valideringskod skickas till e-postadressen för att bekräfta åtkomsten.
  • Ange koden och klicka sedan på knappen "Bekräfta kod" för att verifiera e-postmeddelandet.

Confirm code

De valda kontona på sociala medier övervakas nu för exponering.

Granska resultat och agera på rekommendationer

Systemet kommer att informera dig om eventuella intrång som involverar dessa övervakade tillgångar, inklusive de tjänster som utsatts för intrång och de typer av information som exponerats (t.ex. e-postadresser, användarnamn, lösenord, geografiska platser). Specifika detaljer visas inte, endast kategorierna av exponerade data.

Business Assets Exposure - new breach detected

För varje övervakad komponent (företagsmejl, företagskreditkort, konton på sociala medier) ska du tillämpa de säkerhetsrekommendationer som anges. Föreslagna åtgärder kan inkludera:

• Be de anställda att övervaka sina företagsmejl med Bitdefender Digital Identity Protection.
  • Byta lösenord på webbplatser som utsatts för intrång och rekommendera anställda att använda Bitdefender Password Manager.
  • Se till att de anställda installerar Bitdefenders säkerhetslösningar på alla enheter för att förhindra cyberattacker.
  • Råda anställda att använda Scam Copilot för att få råd om potentiella bedrägerier och metoder för att förebygga bedrägerier.
  • Övervaka transaktioner och ändra kreditkortet med hjälp av bankutgivaren.
  • Aktivera tvåfaktorsautentisering på plattformar för sociala medier som utsatts för intrång för att förhindra obehöriga inloggningar.

När du har vidtagit de föreslagna åtgärderna klickar du på knappen "Markera som utförd" för att bekräfta slutförandet och spåra dina framsteg.

Business Assets Exposure - Suggested actions

Genom att följa dessa steg kan administratörer enkelt övervaka och skydda sitt företag från risker för dataexponering med hjälp av tjänsten Business Assets Exposure.