En guide till statistik om föräldrakontroll

Föräldrakontrollstatistik ger insikter om hur barn använder internet och sina enheter. I den här guiden kommer vi att fördjupa oss i de olika statistiska uppgifter som är tillgängliga för föräldrar i Bitdefender Central, så att de kan fatta välgrundade beslut och säkerställa en säker och balanserad onlineupplevelse för sina barn.

För att visa statistik för föräldrakontroll:

  1. Besök https://central.bitdefender.com och logga in på ditt Bitdefender Central-konto.
  2. När du är inloggad klickar du på "Parental Control" i menyn till vänster.
  3. Klicka på profilen för det barn vars statistik du vill se.

När du har valt ditt barns profil kommer du till en instrumentpanel som visar olika statistikpaneler:

 

Daglig internettid per timme

"Daglig internettid i timmar" är en uppdelning av hur mycket tid ditt barn spenderar på internet varje dag på sina enheter. För varje barnprofil visas relevant statistik.

Om du t.ex. väljer "Idag" visas hur många minuter ditt barn tillbringade på internet varje timme från midnatt till 23.00. Samma sak gäller för andra tidsgrupper som finns tillgängliga i det övre högra hörnet av panelen "Daglig internettid per timme": Idag, Igår, Senaste 7 dagarna och Senaste 30 dagarna.

Parental Control statistics - Daily Internet time by hours

 

Internetanvändning

Under "Daglig internettid per timme" finns panelen "Internetanvändning".

Kortet Internetanvändning visas endast om ditt barn har minst 1 enhet som inte är en iPhone eller iPad tilldelad till sin profil.

Statistik över internetanvändning visar vilka innehållskategorier, applikationer och webbplatser ditt barn har använt och hur länge. I panelens övre högra hörn kan du filtrera internetanvändningen för de senaste 7 dagarna eller de senaste 30 dagarna.

Donutdiagrammet är fyllt med olika färger, där lila eventuellt indikerar meddelandetjänster online, grönt representerar sociala nätverk etc.

Internet usage - Parental Control statistics

Föräldrar kan övervaka hur deras barn spenderar tid online. Klicka bara på knappen "Visa alla" i panelen "Internetanvändning" för att se en detaljerad lista över innehållskategorier eller specifika applikationer och webbplatser, sorterade efter tid eller i alfabetisk ordning.

 

Användning av enheter

Om ditt barn bara har iPhones eller iPads är kortet som visar enhetsanvändning märkt "iOS-enhetsanvändning". Men om det finns enheter med olika operativsystem kallas det bara "Enhetsanvändning".

Informationen visas i ett format som liknar avsnittet "Internetanvändning". Här delar vi upp den tid som ditt barn tillbringade på varje enhet. Statistiken på detta kort är uppdelad mellan iOS-enheter och andra typer av enheter.

Statistik kan visas för de senaste 7 dagarna eller de senaste 30 dagarna med hjälp av rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet.

Device usage - parental control statistics

 

Förhindrad åtkomst till innehåll

Den sista informationen som är tillgänglig för föräldrar i Bitdefender Central är panelen "Förhindrad åtkomst till innehåll", där en lista över länkar som har blockerats under de senaste 7 dagarna eller 30 dagarna på barnets enheter visas.

Prevented content access

Du kan också använda panelen "Förhindrad åtkomst till innehåll" för att snabbt avblockera en webbplats som blockerats av Bitdefender Föräldrakontroll på ditt barns enhet:

  1. Klicka på "Visa alla" i det nedre vänstra hörnet av panelen "Förhindrad åtkomst till innehåll".
  2. På sidan "Blockerade webbplatser", hitta den blockerade webbplatsen och klicka på "Lägg till undantag" bredvid dess namn. Du kan söka efter webbplatsen med hjälp av sökfältet längst upp eller sortera listan efter namn, antal blockeringar eller datum för senaste blockering. Blocked websites
  3. Välj "Tillåt" i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på "Lägg till" för att bekräfta ändringen. Add website exception

Webbplatser som avblockerats via panelen "Förhindrat innehåll" kommer att visas i undantagen för innehållsfiltrering.

 

Genom att följa dessa instruktioner kan du enkelt komma åt och använda Bitdefender Parental Control statistik för att övervaka och vägleda ditt barns onlineaktiviteter på ett effektivt sätt.