En guide till rutiner: Fokustid, läggdags, familjetid

Du kan ställa in 3 olika rutiner i Bitdefender Föräldrakontroll för att schemalägga när ditt barns internetåtkomst stängs av. De ger ett strukturerat tillvägagångssätt för att hantera ett barns onlineaktiviteter, främja hälsosamma vanor och familjeengagemang samtidigt som deras säkerhet garanteras. Dessa rutiner är oberoende av varandra, vilket innebär att du kan välja att aktivera bara en, två eller alla tre av dem enligt dina preferenser:

Tid för fokus

Använd Fokustid för att skapa ett schema som inkluderar tid för läxor, studier och andra aktiviteter.

Läggdags

Sömn är avgörande för ett barns hälsa och utveckling. Använd rutinen Sängdags för att låsa in en viloperiod för ditt barn.

Tid med familjen

Uppmuntra till att umgås med familjen samtidigt som du främjar positiv enhetsanvändning. Använd rutinen Familjetid för att blockera tid för ditt barn att vara närvarande under familjens måltider till exempel.

Rutiner vs daglig internettid

Under rutiner räknas inte den tid som spenderas online in i den dagliga internet tiden. När rutinen avslutas börjar funktionen Daglig internettid räkna barnets internetanvändning igen.

För att undvika förvirring hos föräldrarna kommer kortet för daglig internettid inte att synas på barnets profilpanel förrän rutinen avslutas medan en rutin pågår. Istället kommer namnet på den aktiva rutinen att visas under denna tid.

Inställning av rutiner

Så här ställer du in någon av rutinerna för föräldrakontroll:

1. Besök https://central.bitdefender.com och logga in på ditt Bitdefender Central-konto.
  2. Klicka på "Parental Control" i menyn till vänster.
  3. Gå till barnets profil och välj önskad rutin från menyn "Mer" (Fokustid, Sängtid eller Familjetid). routines: Focus time, Bed time, Family time
  4. Klicka på knappen "Aktivera" för att aktivera den valda rutinen. Enable
  5. Panelerna "Schema" och "Internetåtkomst" visas sedan.

Schema

1. För att ställa in en rutin för en eller flera dagar i veckan, klicka på dagens namn i panelen "Schema".
  2. Välj sedan start- och sluttid för rutinen i rullgardinsmenyn.
  3. Klicka slutligen på knappen "Spara ändringar" för att bekräfta dina val. Routines Schedule

• Om du vill ta bort rutinen för en viss dag klickar du på knappen ⊗ för den aktuella veckodagen i panelen "Schema".

⊗

Åtkomst till Internet

Panelen för internetåtkomst i en rutin erbjuder två huvudfunktioner för att kontrollera ett barns onlineaktiviteter under specifika tidsramar:

• Fullständig avstängning av internet: Föräldrar har möjlighet att helt stänga av internetåtkomst för sitt barn under den schemalagda rutintiden. Genom att slå av strömbrytaren "Internetåtkomst" kommer barnets enheter inte att kunna komma åt internet inom den angivna tidsramen. Internet access off
  • Selektiv kategori eller webbplats: Alternativt kan föräldrarna välja att tillåta internetåtkomst under rutintid men begränsa vissa webbplatser eller kategorier av innehåll. När du slår på omkopplaren "Internetåtkomst" visas ytterligare två flikar, nämligen "Kategorier" och "Undantag", i panelen för Internetåtkomst.

Blockering av & Tillåtna webbplatskategorier

I avsnittet "Kategorier" tillåts eller blockeras de typer av webbplatser som ditt barn kan se online som standard, beroende på vilken ålder som ställdes in när barnets profil skapades.

Tillåt eller blockera vissa innehållskategorier:

1. Välj en kategori, t.ex. Reklam.
  2. Om du vill blockera åtkomst väljer du "Blockerad" i rullgardinsmenyn. För att tillåta åtkomst väljer du "Tillåtet". Routines - allowing & blocking Categories

Viktigt! Om du blockerar kategorin "Fildelning" för ditt barns profil kommer macOS-uppdateringen inte att fungera. För att åtgärda detta ska du tillfälligt tillåta fildelning, uppdatera macOS och sedan blockera den igen efteråt.

Ställa in undantag

På fliken Undantag bredvid fliken Kategorier kan du ställa in undantag för webbplatser och program.

Undantagför webbplatser

Med undantaget "Endast webbplats" kan specifika webbplatser tillåtas eller blockeras. Om du t.ex. vill blockera kategorin Sociala nätverk men göra ett undantag för en viss webbplats väljer du "Endast webbplats".

1. Klicka på knappen "Lägg till undantag". Routines - Add exception
  2. Välj "Endast webbplats" och klicka sedan på knappen "Nästa". Website only
  3. Skriv in webbplatsens adress (t.ex. facebook.com) och välj om du vill tillåta eller blockera den i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka sedan på knappen "Lägg till". Add website exception

Undantag för apparoch webbplattformar

Med undantaget "App- och webbplattform" kan du blockera eller tillåta allt innehåll som rör ett visst ämne på olika plattformar som webbläsare, mobilappar eller skrivbordsapplikationer. Du kan t.ex. tillåta eller blockera åtkomst till Facebook på alla plattformar genom att välja "App- och webbplattform" och välja "Tillåtet" eller "Blockerat" för Facebook.

1. Klicka på knappen "Lägg till undantag".
  2. Välj "App- och webbplattform" och klicka sedan på knappen "Nästa". App and web platform
  3. Välj den plattform som du vill göra ett undantag för från den angivna listan eller använd sökfältet för att hitta den (t.ex. Facebook).
  4. Välj om du vill tillåta eller blockera det från rullgardinsmenyn.
  5. Klicka sedan på knappen "Lägg till". App and web platform exception

Ta bort undantag

De undantag du anger för en rutin visas på rutinens sida, i listan över undantag längst ner.

För att ta bort ett undantag klickar du bara på papperskorgsikonen till höger om det.

Removing Exceptions