Uppgradering av Bitdefender Parental Control på macOS: Steg-för-steg-guide

Mac-datorer som kör macOS 11 (Big Sur) och nyare versioner som redan är utrustade med Bitdefender Parental Control kommer automatiskt att få den uppgraderade versionen. Den här artikeln innehåller en steg-för-steg-guide för att avinstallera den gamla versionen av Föräldrakontroll och bevilja nödvändiga behörigheter för att den nya Föräldrakontroll ska kunna köras på macOS.

Steg 1: Avinstallera den gamla Parental Control

I fönstret som informerar dig om att uppgraderingen till Bitdefender Parental Control är tillgänglig klickar du på knappen "Avinstallera".

ⓘ Om uppgraderingsfönstret inte visas kan du helt enkelt avinstallera den gamla föräldrakontrollappen (se artikeln  - Hur man avinstallerar Bitdefender Parental Control på macOS) och sedan installera den nya föräldrakontrollappen (se artikeln - Hur man installerar & Ställ in den nya Bitdefender Parental Control på ditt barns macOS-enhet).

Uninstall old version of Parental Control

Steg 2: Bekräfta avinstallationen

Ett bekräftelsefönster kommer att dyka upp. Markera rutan Bitdefender Parental Control och klicka sedan på knappen "Avinstallera" längst ner i fönstret.

Uninstall Bitdefender Parental Control - macOS

Steg 3: Ange autentiseringsuppgifter för administratör

Ange ditt Mac-administratörsnamn och lösenord när du uppmanas att tillåta avinstallationen och klicka sedan på OK-knappen.

Steg 4: Vänta på avinstallation

Vänta tills avinstallationsprocessen för föräldrakontroll är klar och klicka sedan på knappen "Stäng".

Close

Steg 5: Tillåt behörigheter

Återgå till fönstret som meddelar att den uppgraderade Bitdefender Parental Control är här, och klicka på knappen "Tillåt behörigheter" för att bevilja behörigheter som krävs för den nya Parental Control-applikationen.

Allow permissions

Steg 6: Gå till Säkerhet & Sekretess

Ett nytt fönster kommer att dyka upp, som visar de nödvändiga stegen för att ställa in Bitdefender Parental Control korrekt. Klicka på länken "Säkerhet & Sekretess".

Steg 7: Tillåt föräldrakontroll

Klicka på knappen "Tillåt" i fönstret som visas på skärmen och ange sedan ett administratörsnamn och lösenord för att låsa upp inställningarna.

ⓘ I macOS 11 (Big Sur) och macOS 12 (Monterey) måste du först klicka på hänglåsikonen längst ner till vänster i fönstret "Säkerhet & Sekretess", ange ditt lösenord för macOS-administratören och sedan klicka på knappen "Lås upp" innan du kan klicka på knappen "Tillåt".

Allow

Steg 8: Bevilja filtrering av nätverksinnehåll

Fönstret "Filtrera nätverksinnehåll" visas. Klicka på knappen "Tillåt" i detta fönster.

Allow Filter Network Content

Steg 9: Tillåt DNS Proxy-konfigurationer

Som ett sista steg måste du tillåta DNS Proxy-konfigurationer på macOS:

• Klicka på knappen "Öppna systeminställningar" ("Öppna säkerhetsinställningar" på tidigare macOS-versioner) i det lilla popup-fönstret.

System Extension Blocked

• Klicka nu en gång till på knappen "Tillåt".

Allow

Efter att ha följt stegen ovan kommer alla nödvändiga behörigheter för uppgradering till den nya Bitdefender Parental Control att markeras som fullständiga med gröna bockar. Ett bekräftelsemeddelande som indikerar att uppdateringen av föräldrakontroll har lyckats visas. Du kan sedan stänga fönstret för uppgraderingsvägledning.

Close