Så här ställer du in Apple Family Control för Bitdefender Parental Control

Att installera Bitdefender Parental Control på ditt barns iPhone eller iPad kräver några steg för att säkerställa att Apple Family Control och Skärmtid är korrekt inställda. Här är en steg-för-steg-handledning som guidar dig genom processen:

Skapa ett barnkonto med hjälp av Apple Familjedelning

Steg 1: Öppna Inställningar

Öppna appen ⚙︎ Inställningar på förälderns iPhone eller iPad. Den finns vanligtvis på startskärmen.

Alternativt kan du på en Mac välja "Systeminställningar" (eller "Systeminställningar") från din Apple-meny  längst upp till vänster på skärmen, klicka på ditt Apple ID-namn och sedan öppna "Familjedelning".

ⓘ För att konfigurera Familjedelning behöver föräldern ett Apple ID som är inloggat på en Apple-enhet. Om du inte har något Apple ID kan du skapa ett på appleid.apple.com på valfri internetansluten enhet. När du har loggat in med ett Apple ID på barnets iPhone eller iPad konfigurerar du Familjedelning och barnets Apple ID enligt nedan, loggar ut och loggar in igen med barnets Apple ID.

Steg 2: Tryck på ditt Apple-ID

I menyn Inställningar trycker du på ditt namn längst upp. Detta öppnar dina Apple ID-inställningar.

Apple ID

Steg 3: Få tillgång till familjedelning

Öppna alternativet "Familjedelning". Om det här är första gången du ställer in Family Sharing måste du också trycka på "Fortsätt" för att fortsätta med installationsprocessen.

Family Sharing                    Continue

Steg 4: Bjud in familjemedlemmar

I avsnittet Familj trycker du på + -symbolen i det övre högra hörnet eller trycker på "Lägg till medlem" på iOS 15 eller tidigare. Detta gör att du kan lägga till en familjemedlem i din Family Sharing-grupp, vilket inkluderar att ställa in ett Apple-ID för ditt barn.

+

Steg 5: Skapa ett barnkonto

Du kommer att presenteras med 2 alternativ: att bjuda in någon att gå med i Family Sharing eller att skapa ett konto för ett barn. Välj alternativet "Skapa barnkonto".

Create Child Account

Ⓘ   Stegen nedan kan skilja sig något beroende på din iOS-version. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in ditt barns Apple-ID och aktivera skärmtid.

Steg 6: Ange barnets namn & Födelsedag

Ange barnets namn och födelsedag och tryck sedan på knappen "Verifiera att du är vuxen".

Create a Child Account

Steg 7: Bekräfta din betalningsmetod

För att verifiera att du är vuxen trycker du på "Kredit-/betalkort" och anger de begärda kortuppgifterna. Tryck sedan på "Klar". Ditt kort kommer inte att debiteras.

card                    Enter card details

Steg 8: Granska villkoren & Villkor

Tryck på "Godkänn" när du har granskat sekretessmeddelandet för föräldrar samt villkoren för &.

Family Privacy Disclosure                   Terms & Conditions

Steg 9: Skapa barnets Apple-ID

Skapa en e-postadress för barnets nya Apple-ID, eller använd deras befintliga e-postadress. När du är nöjd trycker du på "Fortsätt" och sedan på "Skapa e-postadress".

Continue                  Create Email Address

Steg 10: Välj ett lösenord

Om du väljer att skapa en ny e-postadress för ditt barns Apple-ID kommer du att bli ombedd att välja ett lösenord. Tryck sedan på "Fortsätt".

Apple ID Password

Steg 11: Använd ditt telefonnummer

Använd sedan ditt personliga telefonnummer och se till att det är korrekt, eftersom det kommer att få en verifieringskod nästa gång barnet loggar in på en ny enhet.

Use your phone number

Steg 12: Slå på skärmtid

När du har skapat barnets konto trycker du på "Fortsätt" för att aktivera skärmtid för alla enheter som är inloggade med barnets Apple-ID.

Screen Time

Steg 13: Aktivera begränsningar

Tryck sedan på "Slå på begränsningar" för att använda de föreslagna innehållsbegränsningarna som baseras på ditt barns ålder.

Turn On Restrictions

Steg 14: Säkerhet för kommunikation

Tryck sedan på "Fortsätt" för att skydda ditt barn från att se känsliga foton och videor.

Sensitive Photos and Videos Protection

Steg 15: Skärmavstånd

Tryck på "Fortsätt" på skärmen Skärmavstånd. Den här funktionen uppmuntrar ditt barn att flytta sin iOS-enhet längre bort för att främja synhälsan.

Screen Distance

Steg 16: Håll koll på skärmtiden

Tryck på "Slå på App & Webbplatsaktivitet" för att begränsa åtkomsten till vissa webbplatser och visst innehåll.

Turn On App & Website Activity

Steg 17: Ställ in tid borta från skärmar

Tryck på "Slå på nedtid" för att ställa in ett schema för tid borta från skärmen.

Turn On Downtime

Steg 18: Ställ in gränser för appen &

Ställ in dagliga tidsgränser för de appkategorier du vill hantera och tryck sedan på knappen "Ställ in appgräns".

Set App Limit

Steg 19: Ställ in ett lösenord för skärmtid

När installationen är klar måste du ange ett lösenord som ditt barn inte kan gissa för att förhindra att de ändrar inställningarna för skärmtid.

Passcode                  Re-enter your passcode

Du har skapat ett Apple ID-konto för ditt barns iOS-enhet! Nu kan du konfigurera deras iPhone eller iPad med det nya Apple-ID:t. Här är nästa steg:

Ställ in skärmtid på barnets iPhone eller iPad

När du har lagt till ditt barns Apple-ID i Familjedelning går du vidare till deras iPhone eller iPad. Logga in med det nyskapade Apple-ID:t för att aktivera inställningarna för skärmtid för föräldrakontroll och övervakning.

Steg 20: Öppna inställningar

Gå till barnets iPhone eller iPad och öppna appen ⚙︎ Inställningar.

Steg 21: Tryck på användarikonen

I menyn Inställningar trycker du på barnets namn eller på användarikonen högst upp. Detta öppnar inställningarna för Apple ID.

user

Steg 22: Logga in med barnets Apple-ID

Logga in med den nya iCloud-e-postadressen som du just har skapat för ditt barn.

• Om enheten redan är inloggad på ett annat Apple-ID, bläddra ner och tryck på "Logga ut". Logga sedan in med den nya iCloud-e-postadressen.

Sign Out                  Apple ID Sign in

Steg 23: Ange verifieringskoden

För att slutföra inloggningsprocessen skriver du in verifieringskoden som skickats till ditt telefonnummer.

Your Apple ID Code is:

Efter en kort väntan aktiveras skärmtid och de begränsningar du ställer in för ditt barns konto automatiskt på deras iPhone eller iPad.

Kom ihåg att du kan justera dessa inställningar när som helst genom att gå tillbaka till Inställningar > Skärmtid.  För mer information kan du också besöka den officiella Apple Support-artikeln om hur du konfigurerar ett barns enhet med Familjedelning.